| Bookmark and Share

Vizitë e një delegacioni të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë në Rumani, 4 – 7 prill 2011

Me ftesë të Kryetarit të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Rumanisë, Z. Augustin Zegrean, një delegacion i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë, i kryesuar nga Kryetari i kësaj gjykate, Zoti Bashkim Dedja, dhe i përbërë nga Znj. Vitore Tusha dhe Znj. Altina Xhoxhaj, gjyqtare, ka zhvilluar në datat 4 – 7 prill 2011 një vizitë studimore pranë Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Rumanisë.

Në kuadër të kësaj vizite, delegacioni ka zhvilluar takime të rëndësishme me personalitete të larta të vendit. Ai është pritur në një takim zyrtar nga Zëvendëskryetarja e Gjykatës së Lartë të Kasacionit dhe Drejtësisë, Znj. Rodica Aida Popa, dhe Kryetari i Grupit Parlamentar të Miqësisë me Republikën e Shqipërisë, Z. Costica Canacheu. Po ashtu, delegacioni i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë ka zhvilluar në selinë e Gjykatës Kushtetuese të Rumanisë një takim pune me gjithë trupën e gjyqtarëve të kësaj gjykate, në fokus të të cilit ka qenë shkëmbimi i përvojave dhe ideve në fushën e gjykimit kushtetuese, si dhe thellimi i mëtejshëm i marrëdhënieve shumë të mira të bashkëpunimit që ekzistojnë midis institucioneve respektive.

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.