| Bookmark and Share

Kongresi i XIV-të i të Drejtës Kushtetuese Europiane dhe të Krahasuar, Regensburg, Gjermani, 23 – 24 mars 2012.

Me ftesë të Prof. Dr. Rainer Arnold dhe Fondacionit Gjerman për Bashkëpunimin Ligjor Ndërkombëtar (IRZ), një delegacion i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë, i përbërë nga Z. Bashkim Dedja, Kryetar, Z. Xhezair Zaganjori, anëtar, dhe Znj. Arta Vorpsi, këshilltare ligjore, mori pjesë në Kongresin e XV-të të të Drejtës Kushtetuese Europiane dhe të Krahasuar, i cili i zhvilloi punimet në Regensburg, Gjermani, në datat 23 – 24 mars 2012.

Temat e përzgjedhura mbi të cilat u fokusuan edhe diskutimet e pjesëmarrësve në Kongres ishin: "Gjykatat Kushtetuese dhe Politika" dhe "Identiteti Kushtetues dhe Kombëtar në Perspektivën e Gjykatave Kushtetuese."

Gjatë ditës së parë të punimeve të Kongresit, Z. Xhezair Zaganjori, moderoi dhe referoi gjatë workshopit I me temë "Drejtësia Kushtetuese dhe Politika: përvojat kombëtare."

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.