Institucioni
Përbërja

[...]

Informacion me interes

Pjesëmarrje e Kryetares së Gjykatës Kushtetuese të Shqipërisë në Mbledhjen e Përbashkët Vjetore të KLGJ dhe KLP.

Kryetarja e Gjykatës Kushtetuese të Shqipërisë, zonja Holta Zaçaj, mori pjesë në Mbledhjen e Përbashkët Vjetore, të organizuar nga Këshilli i Lartë Gjyqësor (KLGJ) dhe Këshilli i Lartë i Prokurorisë (KLP). Kjo veprimtari, organizimi i së cilës përkon me datën 10 Maj, Ditën Kombëtare të Drejtësisë, mblodhi së bashku anëtarët e të dy këshillave, përfaqësues të institucioneve të drejtësisë si dhe përfaqësues të Trupit Diplomatik të akredituar në vendin tonë.

Punimet e kësaj mbledhjeje u përshëndetën nga personalitetet më të larta të shtetit shqiptar: Presidenti i Republikës së Shqipërisë, SH.T.Z. Bajram Begaj, Ministri i Drejtësisë z. Ulsi Manja, si dhe nga ambasadorët SH.T.Z. David Wisner - I ngarkuari me Punë i Ambasadës së SH.B.A, Sh.T.Z. Silvio Gonzato - Ambasador i Bashkimit Evropian, Sh.S.Znj. Clarisse Pasztory - Kryetare në detyrë e Prezencës së OSBE.

Në fokus të fjalimeve të tyre përshëndetëse ishte ecuria e reformës në drejtësi si një nevojë e kohës, krijimi i një sistemi gjyqësor eficient dhe i pavarur për t’u siguruar qytetarëve një drejtësi funksionale, me qëllim ecjen përpara në rrugën e anëtarësimit të Shqipërisë në Bashkimin Evropian.

Mbledhja vijoi me prezantimin e “Rregullores për bashkimin e procedimeve disiplinore në rastet kur një gjyqtar dhe një prokuror janë të përfshirë në të njëjtën shkelje”, ku një vëmendje e veçantë iu kushtua angazhimeve të institucioneve përgjegjëse në hartimin dhe miratimin e kuadrit normues për të njësuar qasjen ndaj procedimeve disiplinore, duke synuar përgjegjshmërinë dhe paanësinë në trajtimin e ankesave ndaj magjistratëve dhe duke garantuar transparencën vendimmarrëse në procesin disiplinor.

10  10

10 10

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.