Institucioni
Përbërja

[...]

Informacion me interes

Takim i Kryetares së Gjykatës Kushtetuese të Shqipërisë me Mbretin Felipe VI të Spanjës, 5 mars 2024, Madrid, Spanjë.

Me ftesë të z. Javier Cremades, Kryetar i Shoqatës Botërore të Juristëve (WJA), Kryetarja e Gjykatës Kushtetuese të Shqipërisë, znj. Holta Zaçaj, ka marrë pjesë në ceremonitë e zhvilluara për nder të gjyqtarit Anthony Kennedy, ish-anëtar i Gjykatës së Lartë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Në kuadër të këtyre veprimtarive, delegacioni i Shoqatës Botërore të Juristëve, i kryesuar nga Kryetari i kësaj shoqate, z. Javier Cremades, është pritur në një audiencë edhe nga Mbreti Felipe VI-të i Spanjës në Pallatin Zarzuela. Ndër pjesëmarrësit e tjerë në këtë audience kanë qenë të pranishëm edhe Kryetari i Gjykatës së Lartë të Republikës Domenikane, Henry Malina, dhe Kryetari i Gjykatës Kushtetuese Federale Gjermane, Stephan Harbarth.

Në njohje të rolit themelor të Monarkisë Parlamentare Spanjolle, Madhëria e tij Mbreti ka marrë "Çmimin Botëror të Paqes dhe Lirisë", për angazhimin e palëkundur në mbrojtje të demokracisë dhe shtetit të së drejtës, në seancën përmbyllëse të Kongresit Botëror të Drejtësisë të zhvilluar nën moton “Demokracia, Kushtetuta dhe Liria”.

06 06

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.