| Bookmark and Share

VIZITË E NJË DELEGACIONI TË GJYKATËS KUSHTETUESE TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË NË KOSOVË, 14-16 QERSHOR 2012

Me ftesë të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës, një delegacion i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë i përbërë nga z. Kujtim Osmani, Sekretar i Përgjithshëm, dhe drejtorë, këshilltarë dhe specialistë të këtij institucioni, realizoi një vizitë zyrtare në Gjykatën Kushtetuese të Kosovës.

Delegacioni u prit nga Kryetari i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës, Prof. Dr. Enver Hasani, Prof. Dr. Ivan Čukalović, gjyqtar, Sekretarja e Përgjithshme Mr.Sc. Arbëresha Raça-Shala, drejtorë të departamenteve, këshilltarë e specialistë të këtij institucioni. Kjo vizitë u realizua në zbatim të marrëveshjes për bashkëpunim reciprok dhe ndihmë të ndërsjellë në fusha me interes të përbashkët, midis Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë dhe Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës, nënshkruar në Tiranë në datën 18 Prill 2011.

Tema e diskutimeve në Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Kosovës ishte shkëmbimi i eksperiencave të ndërsjella në drejtim të trajtimit të kërkesave që paraqiten nga subjekte të ndryshme në gjykatat respektive, puna e këshilltarëve në hartimin e opinioneve dhe projektvendimeve, administrimi i buxhetit, veprimtaria kërkimore, studimet dhe botimet etj.
Gjatë qëndrimit në Republikën e Kosovës, delegacioni vizitoi vende me rëndësi historike si shtëpinë e Adem Jasharit në Prekaz, si dhe objekte turistike si Çarshia e vjetër e Gjakovës, vendburimi i Drinit të Bardhë në Radovc dhe shpella e mermertë e Gadimes në Lipjan.

 

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.