| Bookmark and Share

1 – 3 tetor 2009

Në datat 1-3 tetor 2008, Gjykata Kushtetuese e Republikës së Armenisë, në bashkëpunim me Asamblenë Kombëtare të Republikës së Armenisë dhe Komisionin e Venecias të Këshillit të Europës, organizoi Konferencën e XIV-të Ndërkombëtare të Erevanit me temë “Përvoja ndërkombëtare e ndërveprimit mes gjykatave kushtetuese dhe parlamenteve në garantimin e supremacisë së Kushtetutës.”

Në këtë Konferencë, e cila mblodhi së bashku përfaqësues të gjykatave kushtetuese dhe delegacione parlamentare nga vende të ndryshme, Gjykata Kushtetuese e Republikës së Shqipërisë u përfaqësua nga gjyqtari Admir Thanza dhe këshilltari ligjor Dardan Mustafaj.

Gjyqtari Thanza referoi me këtë rast temën “Roli i Gjykatës Kushtetuese në kapërcimin e lacuna legis,” e cila u vlerësua nga të gjithë pjesëmarrësit në Konferencë.

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.