| Bookmark and Share

30 Tetor – 2 Nëntor 2009

Me ftesë të Këshillit Kushtetues të Algjerisë, një delegacion i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë i përbërë nga Znj. Vitore Tusha, gjyqtare, dhe Znj. Alma Çomo, drejtore e Marrëdhënieve me Publikun dhe me Jashtë, mori pjesë në punimet e Konferencës Ndërkombëtare me temë “Marrëdhëniet mes Gjykatave/Këshillave Kushtetues dhe Parlamenteve,” organizuar në kuadër të ceremonive festive me rastin e 20 vjetorit të krijimit të Këshillit Kushtetues të Algjerisë dhe Festës Kombëtare të Republikës Popullore Demokratike të Algjerisë.

Këto veprimtari u organizuan nga Këshilli Kushtetues i Algjerisë, në bashkëpunim me Komisionin e Venecias të Këshillit të Europës dhe Unionin e Këshillave dhe Gjykatave Kushtetuese Arabe.

Në këto veprimtari ishin ftuar të mernin pjesë përfaqësues të Gjykatave/Këshillave Kushtetues dhe organeve me juridiksion ekuivalent nga shumë vende të botës. Në ceremoninë e hapjes së punimeve të Konferencës mori pjesë edhe Presidenti i Republikës Popullore Demokratike të Algjerisë, i cili mbajti edhe një fjalim përshëndetës për nder të pjesëmarrësve dhe të ftuarve.

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.