| Bookmark and Share

3-5 tetor 2008

Në datat 3-5 tetor 2008, Gjykata Kushtetuese e Republikës së Armenisë, në bashkëpunim me Komisionin e Venecias organizoi Konferencën e XIII Ndërkombëtare të Erevanit.

Kjo është një Konferencë e përvitshme, që synon të mbledhë në një tryezë debati dhe shkëmbimi profesional gjyqtarë dhe akademikë të së drejtës kushtetuese.

Tema e përzgjedhur këtë radhë titullohej “Vlerat kryesore kushtetuese dhe praktika publike”.

Në këtë Konferencë, Gjykata Kushtetuese e Republikës së Shqipërisë u përfaqësua nga gjyqtari Sokol Berberi dhe këshilltari ligjor Denar Biba (zyrtari ndërlidhës i kësaj gjykate me Komisionin e Venecias).

Gjyqtari Berberi mbajti me këtë rast temën “Mbrojtja e vlerave kushtetuese nga shoqëria civile nëpërmjet kontrollit kushtetues” e cila u vlerësua nga të gjithë pjesëmarrësit, si për origjinalitetin ashtu edhe për këndvështrimin e pa artikuluar nga të tjerët.
 

Konferenca ishte një rast i shkëlqyer për shkëmbimin e përvojës, pasurimin doktrinar dhe njohjen personale ndërmjet profesionistëve të së drejtës kushtetuese.

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.