| Bookmark and Share

50 vjetori i Këshillit Kushtetues Francez, 3 dhe 4 nëntor 2008

Me 3 nëntor 2008, Kryetari Vladimir Kristo mori pjesë në veprimtaritë e ditës së parë të ceremonive që zhvillohen në Paris në kuadër të 50 vjetorit të krijimit të Këshillit Kushtetues të Francës.

Në fjalën e hapjes, Presidenti francez Nicola Sarkozy evokoi një aspekt krejtësisht të ri të reformës kushtetuese të kohëve të fundit, duke theksuar se kjo reformë “... u lejon shtetasve të kundërshtojnë në rrugë incidentale  kushtetutshmërinë e ligjit para Këshillit Kushtetues”, gjë që gjer tani ka qenë e pamundur.

Gjatë qëndrimit në këto veprimtari, Kryetari Kristo ka zhvilluar takime të veçanta me z. Jean-Paul Costa, Kryetar i Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut, me z. Jean-Louis Debré, Kryetar i Këshillit Kushtetues të Francës, me z. Gianni Buquicchio, Sekretar i Komisionit të Venecias, me përfaqësues të gjykatave kushtetuese të Italisë, Bullgarisë, Maqedonisë, të Greqisë (Kryetar i Gjykatës Supreme Administrative) etj.

Gjatë takimit me Sekretarin e Përgjithshëm të Gjykatës Kushtetuese të Italisë u shkëmbyen mendime për konkretizimin e marrëdhënieve të bashkëpunimit midis gjykatave kushtetuese të të dy vendeve.

Kryetari Kristo do të marrë pjesë edhe në punimet e tryezës së rrumbullakët të gjykatave kushtetuese të vendeve të Mesdheut parashikuar për datën 4 nëntor 2008.

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.