| Bookmark and Share

Ceremonia e vitit të ri gjyqësor në Gjykatën e Strasburgut, 25 janar 2008

Me ftesë të z. Zhan-Pol Kosta, Kryetar i Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut, Z. Vladimir Kristo, Kryetar i Gjykatës Kushtetuese, mori pjesë në ceremoninë e hapjes së vitit të ri gjyqësor të kësaj Gjykate, e cila u zhvillua në Strasburg me datë 25 janar 2008. Kryetari Kristo asistoi gjithashtu në punimet e seminarit me temë “Roli i konsensusit në sistemin e Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut”, organizuar nga ajo Gjykatë. Të ftuar për të marrë pjesë në këto veprimtari ishin edhe kryetarë e gjyqtarë gjykatash kushtetuese e të larta të vendeve anëtare të Këshillit të Evropës.

Gjatë seancave të seminarit dhe të ceremonisë solemne, Kryetari Kristo zhvilloi takime informale me përfaqësues të disa gjykatave kushtetuese  evropiane, me të cilët u shkëmbyen mendime për çështje të bashkëpunimit dhe të shkëmbimit të përvojave  midis gjykatave kushtetuese.

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.