| Bookmark and Share
Përbërja
Gjykata Kushtetuese përbëhet nga 9 anëtarë të emëruar me një mandat 9-vjeçar, pa të drejtë riemërimi. Gjyqtarët kushtetues emërohen nga Presidenti [...]

Kiev, Ukrainë, 25 - 27 maj 2005

Me ftesë të z. Frederick Furth, drejtues i Fondacionit të Familjes Furth, një delgacion i Gjykatës Kushtetuese mori pjesë në punimet e Konferencës së XIII Gjyqësore Ndërkombëtare, që u mbajt në Kiev - Ukrainë, në datat 25 - 27 maj 2005.

Delegacioni përbëhej nga znj. Vjollca Meçaj, anëtare, dhe znj. Arta Vorpsi, këshilltare. Në kuadër të punimeve të Konferencës, përfaqësues gjykatash të larta dhe kushtetuese të vendeve të ndryshme nga bota mbajtën tema dhe debatuan rreth temës qëndrore të pavarësisë së gjyqësorit dhe të rrugëve të forcimit të autonomisë së tij në vendet demokratike.

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.