| Bookmark and Share

Takim i Nivelit të Lartë të Rrjetit Global të Integritetit Gjyqësor, Doha, Katar, 25 – 27 shkurt 2020

Me letërftesën e dërguar nga Drejtori Ekzekutiv i Zyrës së Kombeve të Bashkuara për Drogën dhe Krimin (UNDOC), një delegacion i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë i përbërë, nga znj. Vitore Tusha, anëtare me kompetencat e Kryetarit, dhe znj. Alma Çomo, drejtore e Drejtorisë së Marrëdhënieve me Publikun dhe me Jashtë, mori pjesë në Takimin e Nivelit të Lartë të Rrjetit Global të Integritetit Gjyqësor, i cili u zhvillua në Doha, Katar, në datat 25 – 27 shkurt 2020.

Rrjeti Global i Integritetit Gjyqësor u krijua në prill 2018 në Vjenë në një takim të nivelit të lartë që mblodhi mbi 350 pjesëmarrës të nivelit të lartë, mes të cilëve 35 kryetarë gjykatash dhe përfaqësues të tjerë të lartë të gjyqësorit nga 106 vende dhe 40 shoqata gjyqësore, duke përfaqësuar kështu mbledhjen më të madhe të gjyqtarëve të organizuar ndonjëherë nën kujdesin e Kombeve të Bashkuara.

Pas ceremonisë së hapjes nga Dr Hassan bin Lahdan Alhassan Almohanadi, Kryegjyqtar në Katar, Takimi i Nivelit të Lartë i këtij viti vijoi me prezantimin e arritjeve të Rrjetit që prej krijimit të tij dhe me organizimin e disa sesioneve plenare dhe sesioneve tematike të ndërmjetme. Temat e trajtuara gjatë sesioneve plenare ishin: a) përdorimi i mediave sociale nga gjyqtarët; b) çështje të integritetit gjyqësor që lidhen me barazinë gjinore; c) përdorimi i inteligjencës artificiale nga gjyqësori; dhe d) si të punojmë së bashku për integritetin gjyqësor.

Në përfundim të punimeve të takimit delegacioni shqiptar mori pjesë në një pritje zyrtare të organizuar në selinë e Ambasadës nga z. Kujtim Xhani, i ngarkuari me punë i Republikës së Shqipërisë në Katar.

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.