| Bookmark and Share
Përbërja
Gjykata Kushtetuese përbëhet nga 9 anëtarë të emëruar me një mandat 9-vjeçar, pa të drejtë riemërimi. Gjyqtarët kushtetues emërohen nga Presidenti [...]

Vizitë e një delegacioni të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë në Kosovë, 14 – 15 tetor 2010

Me ftesë të Kryetarit të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës Prof. Dr. Enver Hasani, një delegacion i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë, i përbërë nga Kryetari i kësaj gjykate Z. Bashkim Dedja dhe Sekretari i Përgjithshëm, Z. Kujtim Osmani, mori pjesë në ceremoninë e hapjes së Vitit Gjyqësor të Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës, e cila u zhvillua në datë 14.10.2010, në Qëndrën e Rinisë, Prishtinë.

Gjatë pritjes së zhvilluar me këtë rast, Kryetari i Gjykatës Kushtetuese të Shqipërisë zhvilloi takime me Kryetarin e Gjykatës Kushtetuese të Turqisë Z. Hasim Kiliç, Kryetarin e Gjykatës Kushtetuese të Maqedonisë, Z. Trendafil Ivanovski dhe Zv. Kryetarin e Gjykatës Kushtetuese të Portugalisë Z. Gil Galvao, takime të cilat patën si emërues të përbashkët zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve të bashkëpunimit reciprok mes gjykatave kushtetuese respektive.

Po ashtu në kuadër të kësaj vizite, delegacioni zhvilloi takime me Kryetarin dhe trupën e gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës.

Më datë 15.10.2010, në bazë të programit të hartuar, delegacioni u prit në takime zyrtare nga Presidenti në detyrë i Republikës së Kosovës, Dr. Jakup Krasniqi, Kryeministri Z. Hashim Thaçi, dhe Ministri i Drejtësisë, Z. Haki Demolli.

 

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.