| Bookmark and Share

Seminar me temë “Pranimi i kërkesave individuale nga Gjykata Kushtetuese - Eksperienca spanjolle”, 13-14 dhjetor 2012

Në bashkëpunim me EURALIUS-in, misionin e asistencës evropiane për konsolidimin e shtetit ligjor në Shqipëri, në datat 13-14 dhjetor 2012 u zhvillua seminari me temë “ Pranimi i kërkesave individuale nga Gjykata Kushtetuese - Eksperienca spanjolle”, me lektorin e Gjykatës Kushtetuese të Spanjës, Dr.Juan Carlos Cabanas. Ky seminar u organizua në vazhdim të bashkëpunimit midis Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Shqipërisë dhe Gjykatës Kushtetuese të Spanjës, që është konkretizuar edhe me vizitën studimore të një delegacioni të Gjykatës në Spanjë, në muajin shkurt. Seminari kishte si pjesëmarrës këshilltarët si dhe stafin administrativ të Gjykatës Kushtetuese.
 
Lektori spanjoll, në shoqërinë e drejtuesit të misionit EURALIUS në Shqipëri z. Joaquin Urias, u prit dhe në një takim nga Kryetari i Gjykatës Kushtetuese, z.Bashkim Dedja, i cili vlerësoi bashkëpunimin midis dy gjykatave si dhe mbështetjen e vazhdueshme të misionit EURALIUS për Gjykatën Kushtetuese. Në takim pjesëmarrësit vlerësuan bashkëpunimin e deritanishëm si dhe konfirmuan angazhimin që ky bashkëpunim të vazhdojë edhe vitin e ardhshëm me disa projekte konkrete, si asistenca për përgatitjen e projektligjit për Gjykatën Kushtetuese, brenda gjysmës së parë të vitit 2013, si dhe realizimin e një vizite të përfaqësuesve të Gjykatës në Gjykatën Kushtetuese të Spanjës.

 

© 2019 Gjykata Kushtetuese e Republikes se Shqiperise. Te gjitha te drejtat e rezervuara.